sista höstlovet-över!

Okej då var nästan lovet över, eller lovet är egentligen slut, det är ju bara helg kvar! Sista höstlovet... vart tog det vägen? har knappt hunnit uppleva det känns det som, har funnits så mycket att ta itu med och massa fina människor som jag velat träffa som jag träffat. och nu sitter jag här med läxor kvar att göra, och enbart idag och i morgon på mig, vart tog de där inplanerade "plugg-dagarna" vägen? ja inte har det blivit några i alla fall...
haha snart ett "sista" jullov att se fram emot, då har min årskrus gått halva trean, sen är det ju bara den snabbaste terminen kvar... sen så firar vi in arbetslösheten! haha det blir gött att antligen få hitta på själv vart man skall ta vägen! någonting som jag ser fram emot otroligt mycket! innan vart det otroligt pirrigt, men nu käns det bara bra, tror att det är att man har fått smälta tanken lite grann =)
ha det bäst!

projekt över lovet!

Idag var en vändigt skön dag, jag var inte iväg på massa grejer, jag fullföljde bara mina drömmar om att sy min klänning. det tog några timmar, men det var go "meditation"...haha sjukt vad man hinner tänka när man gör sådant. Olivia var med mig ett tag, spelade på min telefon samtigt som jag sydde och mätte och allt man behöver göra. men det var så roligt att äntligen få vara kreativ med tyg. länge sedan!. Så roligt att få sy sina egna kläder, ett "projekts tema" som antagligen kommer komma tillbaka =)
-
-
klänningen ser dock mycket bättre ut på mig än den
ser ut här! haha får väl lägga upp en bild med klänningen på mig i morgon!
Ha det fint!

projekt över lovet!

okej, nu är jag äntligen på "G" med mitt projekt för höstlovet! känns riktigt bra faktiskt. mitt projekt är att sy en klänning, jag fick för mig detta för ett tag sedan, det skulle egentligen vart mitt projekt inför sommaren, men det fanns så mycket roligare grejer jag ville göra då... så jag sköt upp det. okej det finns ju fortfarande roliga grejer att göra, men jag har velat göra detta länge, och det är ju faktiskt kul att sy sina egna kläder!!
idag var jag och mor runt och kollade i massvis med olika sy affärer runt i stan och kollade efter snygga tyger, emn om man har en bild i huvudet på vad man vill ha så är det väldigt svårt att hitta den bilden... speciellt när man inte gör tyget själv haha. men i "den sista" butiken vi gick in i så hittade jag ett perfekt tyg! det var gräddvitt och harde ett slags "indian"mönster, vilket menas att det var oregelbundna cirklar i gula, oranga ocg bruna färger. himla snyggt!
nu håller jag på att tvätta tyget så att det inte krymper på något onödigt vis när jag är klar med den! =)
herre gud vad jag är peppad inför att sy nu!! =)
-
-
-
Ha det fint!

tankar som rinner från hjärna till hand.

Tjohej alla där ute!
Det är galet hur snabbt dagarna går så fort man får bestämma själv vad innehållet blir, när man får göra det man tycker är kul, när man slipper alla måssten och främst av allt när man slipper stressen från skolan då det blir sena kvällar med läxor och tidiga mornar och man skall vara pigg och glad. okej, det är ju alltid gött när man är glad och pigg, men det är inte ofta man är det på morgonen eller när man känner pressen.
snart är det över och man får känna "något" jobbs press i stället. Det bästa med "den" pressen är ju att man valt den själv, och förhoppningsvis valt något man tycker om att göra och därför inte ser det som jobbigt och pressande. Om man väljer fel kan det bli ett helvete, i sommras där jag jobbade var det så konstig press. Det var absolut ingenting man tog med sig hem, jobbade på ett chark företag, så det är att tillverka och packa... så det finns inget att ta med hem, det var sådan press att man skulle hänga med när rullbanden gick och sådant, sådan press klarar jag verkligen inte av. jag blir så himla lätt pressad och stressad, slutade med att jag slapp stå där på det stället där allt gick som snabbast... "ledaren" på den stationen såg att jag blev helt galen och jag märkte inte ens när dom andra hängde på mig svansar av klisterlappar för att jag var så koncentrerad och stressad... dom var inte små heller!
haha, som vanligt "nu mera" var det här en liten
samling av mina tankar som hela tiden tillkom när jag skrev.
.
ha det fint!

glasögon

Tjohej allihopa!!
Jag har äntligen fått hem mina efterlängtade glasögon nu! Med tanke på att min syn förändrats så är det gött med de nya. jag passade även på att införskaffa nya bågar (som jag så länge velat ha) när jag ändå bytte glas...
.
här är dom, hoppas alla tycker om dom lika mycket som jag gör =)
ha det gött alla härliga människor!

natt tankar...

Hej hopp i stugorna!
En sak har jag kommit på nu alldeles nyss i de "sena" kvälls timmarna. att jag är nog inte trots alla försök att uppdatera bloggen varje dag, är en människa som inte kan hålla en blogg igång genom att skriva varje dag, det blir ju tråkigt till slut när man känner att man "måste" skriva annars tycker läsarna att det blir tråkigt och dålig uppdatering. men jag känner så att dom får väl tycka det, så behåller jag den breda "publik" som troligtvis tycker som jag, nämligen att det finns inte så mycket spännande i en människas liv att man måste uppdatera varje dag. menar, vad fan skall hända varje dag som skall vara intressant nog att kunna "publiceras"? till slut blir det ju bara massa skit som, vad jag har på mig idag, vad  jag gjorde idag eller så här såg min frilla ut...
Så mitt mål är att skriva när jag finner någonting intressant, om det blir varannan dag eller var tredje eller nått så får det bli bra så.
Sov gott allihopa!

Ord, mening och tanke-Bajs.

Okej då var det måndag igen, alla vardagliga sysslor har satt igång, det blir åter igen tätt med grejer som skall göras och man är åter igen för trött när man skall stiga ur sängen. Varför skall det vara så himla jobbigt att stiga ur sängen på morgonen kan man ju fråga sig, jag hade mer än gärna vart ett morgon barn, men nu har det slumpat sig så fel att jag mycket hellre är uppe till 5 på morgonen en vardag än att jag skulle gå upp klockan halv sju. Det går så snabbt att vända ett dygn, det behöver inte ta längre tid än en kväll. Men det jobbiga är när man skall ta och försöka vända tillbaka rytmen, man kan ju bli sne i flera veckor... speciellt om det är flera timmar tidigare man skall vakna. Kom ihåg när jag och familjen åkte till Thailand, kommer inte ihåg åt vilket håll man vrider klockan, men jag kommer i alla fall ihåg hur jobbigt det var när man skulle försöka sova på planet, hur obekvämt det var när man skulle sitta stilla i flera timmar, hur mycket träsmak i röven man fick och till sist hur äckligt vattnet var att dricka när man hade sjuk lock för öronen. Då kan man ju tycka att det är synd att det inte finns något kul att kolla på, att man inte tog med sig något gott från flygplatsen eller att man glömde spelen hemma. Herre gud, kommer aldrig mer flyga till Thailand. Stackars flygvärdinnorna som tvingades jobba där högt uppe i luften alldeles för många timmar, i de där, som det såg ut, väldigt obekväma tajta dräkterna. Det är nog någonting jag aldrig någonsin skulle kunna tänka mig att jobba som, ändå är det inte mycket jag dissar, känns det som. Jag skall ju till och med jobba inom den branschen, för hoppnings vis. fast då så klart kommer det inte bli i flyget, det kommer snarare bli i backen när folket har fått på sig sina fina overaller, pjäxor och skidor eller brädan.
Eller så kommer det bli på kvällen när folket har tagit på sig se snygga kläderna och skall slå klackarna i taket, då skall jag finnas där och guida människorna till de fina österrikiska krogarna, eller kanske guida ett fackeltåg och berätta gammal intressant historia!
Den här fina texten vill jag avsluta här, då jag inte vet vart den här texten egentligen var på väg någon stans utan bara skena iväg...
.
.
Bless

helgen v 42

hej och hallå!
Denna helgen måste ha gått mycket snabbare är många helger på väldigt länge! Jag fick min efterlängtade mobil telefon i fredags så en liten del av min helg har gått åt till att lära mig den lite bättre. jag menar när man för det första inte ens vet hur man sätter i sim kortet i den så är det illa! sen nästa problem var hur man sorterade kontakter efter förnamn och inte efternamn sen rulla allt på, det problemet jag har nu som vem som helst egentligen borde kunna är att jag inte vet hur man byter till en bra ringsignal, de förvalda är ju aldrig bra...
Idag så blev det en liten fiske tur med far och lille bror, väldigt kallt och lite illamående på köpet men det var himla mysigt tills det blev allt för kallt och vi åkte till Landskronas hamn för att ställa i ordning båten så att den skall kunna bli upplockad! så det var alltså första och sista turen för mig i år. jag har vart för dålig på att hänga med ut i den, kanske inte konstigt med tanke på mitt illamående. men känner en viss skuldkänsla ändå.
Fan nu blev det så att jag skrev enbart om mig själv och... det blev ju helt ointressant. Gillar inte riktigt konceptet på bloggar som rabblar upp allt vad man gjort och haft på sig under dagen. menändå så rabblar jag själv om vad jag har gjort, snacka om att ha dubbelmoral! haha!!
over and out!

En helt vanlig måndag

Det ända jag behöver nu är mat, te och någon att mysa med!
 haha är helt slut. Vet inte varför för det har inte vart någon jätte ansträngande dag egentligen, fem lektioner varav två fiol lektioner, så jag skall inte klaga på att det var tråkigt eller någonting. på första lektionen av de två roliga så fick jag en ny låt, nämligen "Alexander ryback - Farytale" häftigt va?! skämt å sido. Den blir väl bra för mig =) och på den andra lektionen så blev jag totalsågad xD haha aja sådant man får ta när man har fingrarna på fel ställe...
.
Bless

Kamera och promonad

Denna söndag så tog jag, Malte och Far på oss de tjocka kläderna, ordentliga skor och åkte till Båstad för att gå på en ordentlig promenad. 
jag tog även med kameran, tänkte att det skulle kunna bli några roliga foton. Det var jätte mysigt, men efter ett tag blev det fiktigt kallt, så då tog vi och körde hem igen. 
.
.
   
   
   

kväll tillbrinags hos Victory!

I kväll är det alltså den mycket omtalade matchen i fotboll som man inte kunnat undgå även om man inte alls är intresserad av fotboll, nämligen Sverige- Danmark. Jag skall tillbringa kvällen tillsammans med klassens flickor och Manfred. Det kommer bli mys med pizza och film mys och mycket prat!
haha att man skall behöva fly från fotbollen så fort den är på tv, men vart man än kommer så finns det någon som vill se hur det går för sitt lag och sätter på tv:n, så man slipper det inte ändå.. Matilda och Nanna ni är älskade ändå! =)
Bless!

tankar

Här sitter jag nu på biblioteket i stan och tänker... Håller tummarna för vännen min som kör bil nu, B-uppkörning.men sen tänker jag även på hur fotboll kan ha blivit så stort och omtyckt som det faktiskt är. Det är konstigt om man inte vet vilka som spelar i det svenska landslaget och det är konstigt om man inte vet när matcherna är, och inte tala om hur konstigt det är om man inte tycker om fotboll. Om man nu inte skulle gilla fotboll och säga det till en fanatiker skulle man låta sjuk i deras öron och liksom behöva "botas" för det. En vän till mig tycker om fotboll väldigt mycket, hon har liksom försökt lära mig att tycka om det genom att dra med mig på fotbolls kvällar,lära mig regler och masvis med uppofringar. men jag kan inte rikigt påstå att jag gillar det ändå faktiskt.
En kille sa en gång till mig att "om du hittar en kille som inte gillar fotboll skall du hålla hårt i honom". hahahaha bull shit.
det är nog fler som inte giollar fotboll än jag.
Alla får gilla fotboll om dom vill det, för all del, men det behöver väl inte bli hysteri för det?
det är en sport, inte liv eller död.


trevlig fredag.


Bonusar

Det där med bunusar förstår jag mig inte riktigt på...
Nu sista tiden har det blivit en väldigt stor debatt, och en stor fråga för politikerna att ta itu med. Men jag måste påstå att jag inte riktigt förstår vad problemet är.
Är det så svårt för (redan rika) människor (hels tjocka män) ifall de inte får de där extra miljonerna som de skulle klara sig galet bra utan? Behöver dom alltså få pengar utöver lönen för att klara av sitt jobb eller vad FAN är problemet?!
Måste man ta av skattepengarna som igentligen skulle gått till sveriges framtid eller sveriges sjuka människor, för att göra rika och giriga personer ännu rikare?
tycker ni mina läsare att det är värt det?
Snälla förklara för mig för jag förstår inte varför man skall göra klass skillnaderna större genom att ge rika bank direktörer och andra högt uppsatta män och kvinnor mer pengar.
Allt från mig denna underbara eftermiddag!
Bless you som inte tar emot bonusar!


Student fest!

Igår var den fösta student festen för oss som bor i den fina sommarstaden Halmstad! Temat var bokstaven P och hela 300 pers skulle klä ut sig och vara glada på The corner som är svin litet. Men det blev en mycket lyckad kväll med förfest hos Olivia ocg Ninnie, och sen då "huvud händelsen" att dansa med alla utklädda pirater, playboy bunnies, prinsessor, pensionärer mm 
Det hände väl inget utöver det vanliga egentligen, bara att det så klart var mycket mer folk över allt som man kände än vad det brukar vara när det är utgång, och sen så slapp man ju så klart gamlingarna och fjortisarna som alltid kommer in med falsklägg. 
Alla var utklädda vilket är ett mycket mycket stort plus. 
tack för en rolig kväll!! 

Färg röstning!

Okej nu skulle jag vilja ha lite åsikter! 
Som ni alla säkert redan vet så skall man göra ett projekt arbete i tredje årskursen på gymnasiet. Detta är ett relativt fritt ämne, man kan nämligen göra i stort sätt vad man själv har lust till att ägna 100 timmar åt. 
Jag ar valt att ägna min tid åt smycken, jag skall nämligen göra egna keramik pärlor och sedan tillverka smycken utav dessa. 
Det är tänk att det skall vara unisex smycken, alltså att både killar och tjejer skall kunna använda smyckena.
Jag har valt ut några färgkombinationer som jag tycker passar det jag har tänkt mig. En naturlig kollektion. Nu är det svåra kvar att välja ut EN av dessa. Så det hade jag tänkt att vi kunde rösta om här i bloggen! 
.
.
.Färgprover till PA
              1                                 2                                     3
.
okej här är dom... ni förstår hur det funkar, så bara att sätta igång och rösta
 på den finaste kombinationen!!
ha det bäst!

För tidiga höst bilder.

Idag när jag och tittade ut genom skolans dammiga fönster kände jag att det skulle bli väldigt fina bilder om jag gick ut i skogen idag när jag kom hem. Men, problemet var bara det att det var inte lika rött på träd och buskar här hemma som det var i skolan... så här blev resultatet. Fick skrapa ihop lite höst material, inte blev det mycket. Sen när tiden är inne kommer det bli väldigt mycket mer! 
.
   

  


  

Smycken.

Här nedan följer lite smycken som jag pysslat ihop denhär regniga och allmänt gråa helgen!
.
.
bless

mys

Tack för en jätte trevlig kväll igår Hampe, Algot, Kattis, Louis och Katrin. Det blev inte en jätte lång kväll, men det blev massor med skratt och mysig stämning =) haha 

upprörande

Läste nyss en artikel om en dagisfröken i England som hade förgripit sig på 40 stackars barn mellan 1-5 år. barnen måste fan ha men för livet, och orsaken var att dagisfröken var med i en "tävling" på facebook mellan några pedofiler där dom skickade bilder mellan sig och eggade varandra till att göra värre och värre grejer. Men jag menar, hon har egna barn och borde veta mycket bättre än så.
 skall man vara rädd för att det skall finnas pedofiler på dagis nu för tiden?
 det är fan helt sjukt att det ens kan förekomma! fattar inte grejen med att förgripa sig sexuellt på barn, vad är det som tänder en hos barn som inte tänder hos en vuxen. är det att dom inte vet vad som förekommer, eller som är för svaga att stå emot. eller är det kanske det som är grejen? Tror snarare att kärringen inte får någonting, om hon inte tar dom som INTE kan säga nej. 
fruktansvärt!

3 oktober

Tur att vissa band finns! 

Räkor

idag blir det hemmamys med familjen och de stackars räkorna som skall bli uppätna! =) oh jusus vad gott det skall bli =)

Äntligen!

Idag när jag kom hem efter väldigt mysig och rolig eftermiddag på billys fik tillsammans med Louis, Hampus och Jim så låg 5 st CDs som jag verkligen längtat läänge på bordet. Så fruktansvärt välkommna är dom till min dator och CD-spelare så jag får lite annan musik på skallen ett tag! 
 
och sedan blev dagen toppen också, segstart... men slutade väldigt bra!
ledsen ni som blev irriterad att jag trängde mig i kön till studentfest billjetterna, men jag kände inte för att stå sist helt själv 1,5 timmar när alla vännerna var längst fram. sen kände jag med att det ändå inte skulle komma upp till 80 pers där i den lille kön... men jag skall sluta försvara mig, nästa gång ställer jag mig sist.
ha det gött!